Skip to content

Què diu el Decret 32/2022 sobre l’Educació Física?

14 de juny de 2024

No saps per on començar a estudiar la legislació LOMLOE?

Al curs de preparació d’oposicions específic per a opositors d’educació física de secundària, el treballarem en profunditat per arribar al dia de l’oposició amb totes les garanties possibles.

Preparador oposicions educació física mallorca

Marc Horrach

“Amb el curs específic per opositors d’Educació Física de Secundària, t’ofereixo la preparació completa que necessites per a superar amb èxit les oposicions. Estudia de manera intel·ligent i amb acompanyament constant!”

Reserva la teva plaça ara!

    Objectius de l’Educació Física segons el Decret 32/2022

    • Consolidació d’un estil de vida actiu i saludable: Els alumnes han de mantenir un estil de vida actiu mitjançant la planificació i l’autoregulació de la seva pràctica d’activitat física.
    • Coneixement de la pròpia corporalitat: Fomentar les manifestacions culturals de caràcter motor i el desenvolupament de processos de presa de decisions en situacions motrius.
    • Actituds ecològicament i socialment responsables: Integrar actituds que promoguin la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.
    • Desenvolupament integral de l’alumne: Facilitar el desenvolupament integral a través de la motricitat, considerant-la com un element essencial de l’aprenentatge.

    Les competències específiques a l’Educació Física

    1. Adoptar un estil de vida actiu i saludable, seleccionant i incorporant intencionalment activitats físiques i esportives en les rutines diàries, a partir d’una anàlisi crítica dels models corporals i del rebuig de les pràctiques que manquin de base científica, per tal de fer un ús saludable i autònom del seu temps lliure i així millorar la seva qualitat de vida.
    2. Adaptar, amb progressiva autonomia en la seva execució, les capacitats físiques, perceptiu-motrius i coordinatives, així com les habilitats i destreses motrius, aplicant processos de percepció, decisió i execució adequats a la lògica interna i als objectius de diferents situacions amb dificultat variable, per resoldre situacions de caràcter motor vinculades amb diferents activitats físiques funcionals, esportives, expressives i recreatives, i per consolidar actituds de superació, creixement i resiliència en enfrontar-se a desafiaments físics.
    3. Compartir espais de pràctica fisicoesportiva amb independència de les diferències culturals, socials, de gènere i d’habilitat, prioritzant el respecte entre participants i a les regles sobre els resultats, adoptant una actitud crítica davant comportaments antiesportius o contraris a la convivència i desenvolupant processos d’autoregulació emocional que canalitzin el fracàs i l’èxit en aquestes situacions, per contribuir amb progressiva autonomia a l’enteniment social i al compromís ètic en els diferents espais en els quals es participa.
    4. Practicar, analitzar i valorar diferents manifestacions de la cultura motriu aprofitant les possibilitats i recursos expressius que ofereixen el cos i el moviment i aprofundint en les conseqüències de l’esport com a fenomen social, analitzant críticament les seves manifestacions des de la perspectiva de gènere i des dels interessos econòmics i polítics que ho envolten, per tal d’aconseguir una visió més realista, contextualitzada i justa de la motricitat en el marc de les societats actuals.
    5. Adoptar un estil de vida sostenible, ecològicament i socialment responsable aplicant mesures de seguretat individuals i col·lectives en la pràctica fisicoesportiva segons l’entorn i desenvolupant col·laborativament i cooperativa accions de servei a la comunitat vinculades a l’activitat física i a l’esport, per contribuir activament a la conservació del medi natural i urbà.

    Quants de criteris d’avaluació té cada competència específica?

    Criteris d’avaluació d’educació física per als cursos de primer, segon, tercer i quart d’ESO

    • Competència específica 1: és la competència amb més criteris d’avaluació, està formada per un total de 6 criteris englobant temàtiques relacionades amb l’estil de vida actiu i saludable.
    • Competència específica 2: la segona competència està formada per tres criteris d’avaluació que tracten aspectes relacionats amb el desenvolupament de les capacitats físiques, perceptiu-motrius i coordinatives.
    • Competència específica 3: està formada per tres criteris d’avaluació, on es treballen aspectes tan senzills com el de compartir espais de pràctica físicoesportiva prioritzant el respecte tant als companys com a les regles establertes, entre d’altres aspectes.
    • Competència específica 4: també està formada per un total de tres criteris d’avaluació relacionats amb les manifestacions de la cultura motriu, ja sigui la pròpia com la d’altres indrets.
    • Competència específica 5: és la competència amb menys criteris d’avaluació, però no per això és menys important, els dos criteris que la formen engloben aspectes relacionats amb la cura mediambiental i les pràctiques d’activitat física en l’entorn natural i urbà.

    Blocs de sabers bàsics a l’educació física

    Bloc 1: Vida activa i saludable

    Bloc 3. Resolució de problemes en situacions motrius

    Bloc 4. Autoregulació emocional i interacció social en situacions motrius

    Bloc 5. Manifestacions de la cultura motriu

    Bloc 6. Interacció eficient i sostenible amb l’entorn

    Accés a la informació